Eddig három esetben kérték az agresszív élettárs távoltartását Hargita megyében


-A A+

A családon belüli erőszakra vonatkozó jogszabály-módosítás módszertanának érvénybe lépése, azaz a tavalyi év vége óta három ideiglenes távoltartási rendeletet adott ki a Hargita megyei rendőrség olyan személyek ellen, akik bántalmazták élettársukat – tájékoztatta az Agerprest Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő. 

Az első távoltartási parancsot rögtön a módszertan hatályba lépése után adták ki egy gyergyószentmiklósi férfi ellen, aki bántalmazta feleségét, és az esetnek egy kiskorú is szemtanúja volt. A sértett fél egy helyi egyesülettől kapott segítséget és védelmet, később azonban kibékült a férjével, így a parancsot visszavonták. 

A második eset Maroshévíz környékén történt, ahol egy 70 éves asszonyt bántalmazott 20 évvel fiatalabb partnere. A távoltartási rendelet kibocsátása után itt is kibékültek a felek. 

A hatóságok Balánbányán adták ki a harmadik távoltartási parancsot a múlt hét végén, miután egy férfi megverte és megfenyegette élettársát, az asszony leánya jelenlétében. A két nő elmenekült otthonról. Az ügyet a csíkszeredai bírósági ügyészség elé terjesztik családon belüli erőszak miatt. 

A szóvivő ismételten kérte az erőszakos bánásmód áldozatait, hogy panaszukkal azonnal forduljanak a rendőrséghez. 

Arról, hogy pontosan mit tartalmaz a törvénymódosítás, és hogyan léphetnek közbe a rendőrök, itt írtunk bővebben

(Címlapi illusztráció forrása: adevarul.ro
EZT OLVASTA MÁR?

X