DIICOT főügyésze: nem kizárt, hogy Alexandra életben van


-A A+

Semmilyen forgatókönyv nincs kizárva, az sem, hogy az otthonából múlt héten eltűnt 15 éves Alexandra Măcenașu életben van – nyilatkozta szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyésze, amelyről a Hotnews is beszámolt. Felix Bănilă a sajtóban eddig megjelent információkat is pontosította.

Leszögezte: addig, amíg nem szereznek konkrét bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a 18 éves Luizát és a 15 éves Alexandrát meggyilkolták, a nyomozók nem zárhatják ki annak lehetőségét, hogy a fiatal lányok életben vannak.

A főügyész tájékoztatása szerint a Gheorghe Dincă lakásán talált csontokról még semmit nem mutattak ki az illetékes hatóságok, várnak a vizsgálatok eredményére. Az sem bizonyos egyelőre tehát, hogy emberi maradványokról van szó. A talált DNS-minták alapján viszont állítható, hogy Alexandra benn ült a férfi autójában, és a lakásában is járt.

Bănilă szerint az őrizetbe vett férfi együttműködő volt a hatóságokkal mindaddig, amíg arról kérdezték, hogy mit csinált a holttestekkel. Először azt mondta, hogy az első áldozat – Luiza – holttestét az Oltba dobta, később pedig azt, hogy a Dunába. Dincă ugyan vasárnap beismerte mindkét lány meggyilkolását, viszont a DIICOT főügyésze szerint nem lehet kizárólag erre alapozni. Hazugságvizsgálónak fogják alávetni, tette hozzá.

A beismerő vallomás körülményeiről is elárult részleteket, miszerint Gheroghe Dincă csak utólag, ügyvédje jelenlétében ismerte be a gyilkosságokat. Az számukra is kérdés, hogy mi vezette a férfit erre, fűzte hozzá. Arról a fémhordóról, amelyben a férfi elvileg elégette Alexandra holttestét, a főügyész elmondta: a tákolmány egy improvizált kályhához hasonlít, amit alulról kell meggyújtani.

Bănilă pontosította azt is: 2002 és 2008 között Gheorghe Dincă Olaszországban élt, de az eddigi információk szerint ott nem követett el semmilyen bűncselekményt. Korábbi, sajtóban megjelent információk szerint a férfit kitiltották Olaszországból szexuális bűncselekmény elkövetése miatt.

Elmondta: szerdán nem vizsgálódtak a gyanúsított házában, de a rendőrség és a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) munkatársai ellenőrzéseket végeztek a lakás szomszédságában, valamint a környező tavak és öntözőcsatornák partján. Az Olt megyei rendőrök szerdán több házat ellenőriztek Caracalban, miután olyan információk is vannak, hogy Alexandra Măceşanu ezek valamelyikében is tartózkodott volna. 

Szerdán Gheorghe Dincát a jilavai büntetés-végrehajtási intézet kórházába vitték orvosi és pszichiátriai vizsgálatra.








EZT OLVASTA MÁR?

X