Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a temesvári bölcsődei gondozót, aki megütött egy gyermeket


-A A+

Visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt jogerősen két év és nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Iosif Rotariu volt válogatott labdarúgó lányát, Romina Rotariut, aki tavaly megütött egy kétéves gyermeket a temesvári magánbölcsődében, ahol dolgozott.

A temesvári bíróság alapfokú ítéletében négy év és 4 hónap szabadságvesztésre ítélte Romina Rotariut, az ítélőtábla azonban ezt két év és nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre módosította. Kiegészítő büntetésként megtiltották, hogy bárminemű köztisztséget töltsön be vagy hogy óvónőként/gondozóként tevékenykedjen a következő három évben. Emellett 60 napig közmunkát kell végeznie, ugyanakkor 9500 lej anyagi és 20 ezer euró erkölcsi kártérítés kifizetésére is kötelezték a vádlottat, illetve a családja tulajdonában álló egyesületet, amelynek alkalmazásában állt.

A Rotariu család által működtetett magánbölcsődében dolgozó Romina Rotariu ellen 2018 júniusában indított kivizsgálást a rendőrség, miután egy édesanyja feljelentést tett ellene, amiért megütötte a gyermekét. A gondozónőt akkor őrizetbe vettek, majd hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezték.

Iosif Rotariu egykori válogatott labdarúgó az Agerpres hírügynökségnek akkor azt mondta, lánya diabéteszben szenved, és a betegsége váltotta ki az ingerlékenységet. "A lányom évek óta inzulinfüggő cukorbeteg, és mivel hirtelen leesett a vércukorszintje, megevett néhány tasaknyi cukrot. Emiatt 300 fölé emelkedett a vércukorszintje és ingerültté vált. A gyermek az ágyában játszott a párnájával, ő elvette tőle a párnát, mire a gyermek elkezdett sírni, ő pedig megfogta a kezét vagy meglökte, és a kicsinek most combcsonttörése van. Nagyon sajnáljuk a történteket" - mondta Rotariu. 








EZT OLVASTA MÁR?

X