Másodfokon is pert nyert Hargita Megye Tanácsa Dan Tanasă ellen


-A A+

Elutasította a marosvásárhelyi ítélőtábla a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) fellebbezését abban a perben, amelyben a szervezetet vezető Dan Tanasă több százezer euró büntetést kért Hargita Megye Tanácsa és annak elnöke, Borboly Csaba számára. 

A feljelentő szerint az intézmény, illetve a tanácselnök nem hajtott végre egy jogerős bírósági ítéletet, amely a megyezászló eltávolítására kötelezte. Tanasă alapfokon is elveszítette a pert, a mostani ítélet pedig végleges és visszavonhatatlan.

„Ismét bebizonyosodott, hogy kitartó jogászi munkával lehet győzni még az olyan notórius jelentgetőkkel szemben is, mint Tanasă. Köszönöm a megyei tanács csapatának a szívós munkát! Előbb-utóbb ebben az országban is észreveszik, hogy nem azoknak van igazuk, akik egyfolytában jelentgetnek, hanem azoknak, akik a törvények betartását kérik. Ekkor lehet jogállamról beszélni. Mi ezt kértük a Békás-szoros kapcsán, és tíz év után szintén sikerült nyernünk alapfokon, és ezt kérjük Úzvölgye kapcsán is. Ami a legfontosabb: nem szabad feladni!” – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X