Jótékonysági Katalin-bál Csíkszeredában: rekord nagyságú adomány gyűlt össze


-A A+

A Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szombaton hatodik alkalommal szervezte meg a Katalin napi jótékonysági bálját Csíkszeredában. Az esemény alkalmával minden eddigi évnél nagyobb összeget, 68 ezer lejt sikerült összegyűjteni jótékonysági célokra, amelyből a Romániai Magyar Nemlátók Egyesületét, a Hargita Megyei Sürgősségi Kórházat és a Gyimesfelsősloki Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnáziumot támogatják.

Az eseményen a Csíki Vállalkozók Egyesületének elnöke, Márk Csucsi Róbert és az idei bál fővédnöke, Tóth László főkonzul köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédükben mindketten az emberségről, az adománygyűjtések fontosságáról beszéltek, hangsúlyozva az összefogás és segítségnyújtás erejét.

68 ezer lej gyűlt össze

A közel 150 résztvevő és a támogatók nagylelkű hozzájárulásának köszönhetően a szervezők a rekordösszegnek számító 68 000 lejből három célt támogatnak. A bál résztvevői és támogatói szavazatai alapján a következőképpen osztják el a három támogatott között a teljes összeget: 22 százalékot A Romániai Magyar Nemlátók Egyesületének támogatására szánnak – magyar nyelvű, vakokra specializálódott gyógypedagógiai oktatás megvalósulásához való hozzájárulás formájában, 15 ezer lejt értékben. A bevételek 41 százalékát a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházhoz tartozó fizioterápia osztály eszközeinek korszerűsítésére, valamint az Onkológia osztályra szükséges Infuzomat készülék beszerzésére használják fel, ezekre a célokra 28 ezer lejt sikerült összegyűjteni. 37 százalék jut a Gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum eszközeinek korszerűsítésére, ami 25 ezer lejt jelent.

Aukció és tombola is növelte a bál bevételeit

A bál során festményaukciót is tartottak. Az elárverezett alkotások neves csíkszeredai művészek önzetlen felajánlásából kerültek árverezésre, név szerint: Sólyom Zsuzsánna, Ráduly Mária Piroska, Váncsa Mónika, Szabó Árpád, Fazakas Ildikó, Bakó Klára, Ferencz S. Apor és Márton Árpád, valamint hagyományához hűen Veres Nándor fotós is felajánlotta Évszakok c. fotóját. Az aukcióból összesen 11 500 lej gyűlt össze.

Az idei bál egyik újdonsága az volt, hogy a festmény és boraukción kívül több értékes tárgy is árverésre került. A borok mellett egy Zsolnay ökörfejes bordugó szettet, Retro Puskáslabdát retro mezzel, valamint egy 26 kötetes Borovszky monográfia sorozatot is felajánlott Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, ezáltal is hozzájárulva a célok megvalósulásához. A nemes felajánlásokhoz társult a Csíkszeredai Sport Klub is. Ők egy idei, aktuális mezt ajánlottak fel aukcióra, amelyet minden jégkorongozó aláírt. Miklós Edit a 2014-es Sochi Olimpiai Formaruháját ajánlotta fel aukcióra, arról az olimpiáról, ahol sikerült a történelmi hetedik helyezést elérnie lesiklásban. Az est egyik fénypontja az volt, hogy Miklós Edit az árverésre kerülő formaruháját dedikálta.

A tombolahúzás is újdonságnak számított az idei jótékonysági bálon: wellness-hétvégét, színházjegyet, koncertjegyet, Sportklub VIP-jegyet, gyertyafényes vacsorát, sörgyárlátogatást, magyar borkollekciót és ékszerkészletet vihettek haza magukkal a szerencsés nyertesek. A bor és egyéb tárgyak aukciójából és tombolából összesen 19 675 lej gyűlt össze.

2020 februárjáig az eszközök szállítási idejének figyelembevételével, eszközvásárlás formájában mindhárom támogatott megkapja az adomány rá eső részét. Az eseménynek a Maszol médiapartnere. 








EZT OLVASTA MÁR?

X