Szélriadó van érvényben Románia nagy részén, több iskolát bezártak


-A A+

Hétfő éjjel kettőtől este hat óráig erős szélre figyelmeztető vörös riasztás van érvényben Románia magasan fekvő területein, több iskolában felfüggesztették az oktatást emiatt.

A Brassó megyei Nagysinken, Vledényben és Lügeten szünetel az oktatás hétfőn, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat vörösre módosította a korábbi sárga riasztását. Az intézkedés 132 tanulót érint, írja a Mediafax.

A Déli-Kárpátokban és a Kárpátkanyarban óránként 140-180 km-es sebességű széllökések várhatóak hétfőn. A vörös riasztás 14 hegyvidéki megyét érint: Krassó-Szörény, Mehedinți, Gorj, Fehér, Szeben, Vâlcea, Argeș, Brassó, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Hunyad és Kovászna megyéket. Az 1600 méternél magasabb területeken időnként hóviharra is számítani lehet, ami jelentősen csökkenti a látótávolságot.

Hétfő este hatig Románia nagy részén erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok: a Körösvidéken, Erdélyben és Máramarosban óránként 80-95 km-es sebességgel fúj a szél, Moldvában és Dobrogeában még erősebb, óránként 90-100 km-es széllökésekre is számítani lehet.

(Címlapkép forrása: replicahd.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X