Újabb telefonszámon kérhetnek segítséget a külföldön rekedt román állampolgárok


-A A+

A koronavírus-járvány miatt bajba került, külföldön lévő román állampolgárok számára újabb telefonvonalat indított be a külügyminisztérium.

A tárca ismételten arra kéri a külföldi úton lévő román állampolgárokat, hogy térjenek haza, illetve, hogy senki ne utazzon külföldre, hacsak nem életbevágóan fontos. Mivel egyre több ország hoz megszorító intézkedéseket a határátkeléssel kapcsolatban, a minisztériumnak egyre csökken a kapacitása arra, hogy a külföldön maradt román állampolgárok hazatértét megkönnyítse.

Azok, akik Románia határain kívül tartózkodnak, a román külképviseletek valamelyikén, vagy a +40/21/431–2059-es számon értesíthetik ottlétükről a hatóságokat. Ez megkönnyíti a külügy munkáját, amelynek pontos helyzetfelmérést kell készítenie a veszélyeztetett régiókról ahhoz, hogy megoldást tudjon kidolgozni az illető országokkal együttműködve.

A külképviseletek telefonszámait a külügyminisztérium honlapján lehet megtalálni: www.mae.ro/romanian-missions.

A szaktárca már eddig is számos román állampolgár hazautazását segítette, akik vagy a repülőjáratok törlése, vagy egészségügyi, vagy más okok miatt nem tudtak önerőből hazatérni Romániába.

Március eleje óta a külügyminisztérium segítségével hazautaztattak:

  • 14 romániai diákot, akik Csehországban voltak tanulmányi úton;
  • 17 román állampolgárt, akik Olaszországban tartózkodtak, amikor a teljes ország területére karantént hirdetett a római kormány;
  • 22 román állampolgárt, akik Marokkóban voltak;
  • 16 személyt a Costa Magica turistahajóról;
  • 2 személyt Mongóliából;
  • 50 állampolgárt a Costa Fortuna turistahajóról, Szingapúrból;
  • 16 személyt a Grand Princess turistahajóról, az Amerikai Egyesült Államokból.

A romániai koronavírus-helyzettel foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.








EZT OLVASTA MÁR?

X