Két nap alatt 660 katona segítette a rendfenntartók munkáját


-A A+

Szerdán és csütörtökön mintegy 660 katona és 230 katonai jármű vett részt a belügyminisztérium erőivel közösen a határfelügyeletben, orvosi eszközök szállításában, járványtani szűrősátrak felállításában, a mobilkórház üzembe helyezésében, személyek szállításában – közölte a védelmi minisztérium.

A katonai rendelet, amelynek értelmében a belügyi szervek mellett a hadsereg is részt vesz a közrend fenntartásában, szerdán 12 órakor lépett érvénybe. A szaktárca leszögezte, hogy a katonák az ilyen esetekre alkalmazott standard felszerelésben teljesítenek szolgálatot, amely magában foglalja az egyéni fegyverzetet is, de a nehézfegyverzetet nem. A katonák többek közt URO VAMTAC és HMMWV (HUMVEE) típusú terepjárművekkel közlekednek, amelyek nem páncélozott katonai járművek – tették hozzá.

A tárca azt is közölte, hogy a szükségletek függvényében körülbelül tízezer katonát tudnak kivezényelni a belügyminisztériumi erők munkájának segítése céljából. A szükségállapot indokolta intézkedések gyakorlatba ültetését a belügyi tárca koordinálja, a védelmi minisztériumnak segítői, támogatói szerepe van ebben.

 

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép forrása a védelmi minisztérium Facebook-oldala)








EZT OLVASTA MÁR?

X