Maros megyei koronavírus-helyzet: 38 igazolt fertőzött van


-A A+

38 igazolt koronavírusos esetről számolt be csütörtökön a prefektúra Maros megyében. Ez a legmagsabb fertőzöttszám Székelyföldön – Kovászna megyében 34 esetet regisztráltak, Hargita megyei betegek pedig nem szerepelnek a Stratégiai Kommunikációs Csoport ma 13 órás jelentésében.

A fertőző betegeket kezelő marosvásárhelyi kórházba ugyanakkor 31 pácienst utaltak be a Covid-19-cel való fertőzés gyanújával. A megyében 362 személy van intézményes karanténban, 6 672 embert otthonában különítettek el a hatóságok, 563-an pedig elhagyhatták a kötelező lakóhelyi karantént. A 38 diagnosztizált fertőzött között van a marosvásárhelyi járványkórházban dolgozó két egészségügyi asszisztens is.

A megyében eddig egy, igazolt koronavírusos haláleset van, március 31-én egy 70 éves férfi halt bele a kór szövődményeibe. Kórtörténetének előzménye nem ismert, a közegészségügyi igazgatóság kevés információt közölt róla. A helyi sajtó úgy tudja, hogy családjának tagjai külföldről tértek haza, nem vették őket nyilvántartásba és nem vonultak önkéntes elkülönítésbe.

Közben a prefektúra megerősítette, hogy a haláleset az Egyesülés lakónegyedben történt, ahol más igazolt koronavírusos eset is van, az elhunyt családjában. Az Egyesülés lakónegyedben epidemiológiai vizsgálat zajlik annak érdekében, hogy kiderítsék, ki érintkezhetett az elhunyt családjával. A Maros megyei rendőrség arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy fokozott ellenőrzéseket tartanak a lakónegyedben a járvány terjedésének a megfékezése érdekében.
EZT OLVASTA MÁR?

X