Rászorulóknak visznek ebédet Nagyváradon a motorosok


-A A+

Példaértékű jótékonysági és önkéntes munkát végeznek a Bihar megyei motorosklubok, a Black Eagles RC, a Hawks RC és az Invictus RC tagjai a szükségállapot alatt: április eleje óta rászorulóknak szállítanak ki számukra ingyenes, meleg ebédet. Forrásaik azonban végesek, ahhoz, hogy folytatni tudják az akciót, nekik is anyagi támogatásra van szükségük.

A bihari motorosklubok többnyire csendben, hírverés nélkül jótékonykodnak, azonban most őket is támogatni kell ahhoz, hogy folytathassák a karitatív munkát. A szükségállapot alatt ismét kiderült: van helye a segítségnek, s még többre is szükség lenne.

A három klub április 6-án a váradi Amicii vendéglővel kezdett közös akcióba, az étteremmel sikerült egyezségre jutniuk arról, hogy kedvezményes áron vegyék meg a levest és második fogást tartalmazó napi menüket, amelyeket  elvisznek a rászorulónak, tudtuk meg Schmidt Róberttől, a Hawks RC elnökétől. Az ételt most már inkább autóval viszik ki támogatottjaiknak, egyrészt azért, mert egy kocsiba több adag fér, másrészt azért, mert az étel nem lötyög ki annyira, mint a motorok dobozában.

Jelenleg kétnaponta visznek 13-13 rászorulónak ételt. Az ételt fél egykor kapják meg naponta, és nemcsak hétköznap, hanem ünnepnapokon és hétvégén is viszik az ebédet összesen 26 ellátottjuknak. Tíz-tíz adaggal kezdték, de a szükség nagy, többre is lenne igény, hiszen nagyon nehéz eldönteni, ki az, aki jobban rászorul a segítségre. Támogatottjaik között van nyolcfős család és magára maradt idős ember is.

„Rossz látni, hova jutnak idős emberek egy ledolgozott élet után” – fogalmazott Schmidt Róbert. Nem könnyű szembesülni a szegénységgel, és eldönteni, kinek van nagyobb szüksége az ennivalóra, mondta a klubelnök, aki hozzátette: olyakor úgy érzik magukat, mint az olasz orvosok, akiknek választaniuk kellett, kit tegyenek lélegeztetőgépre és kik ne, míg nekik azt kell eldönteniük: ki kapjon ebédet, miközben tudják: van aki, akciójuk nélkül egyáltalán nem jutna meleg ételhez. Többnyire ismerősöktől kapták meg a rászorulók címét, de kaptak listát háziorvostól is.

Eddig háromszáz adag ételt fizettek ki, az ő anyagi forrásaik is végesek azonban, így akciójuk folytatása függ az adományoktól is, melyeket az Invictus Motor Club Romania RO68BRDE050SV78113210500 (CIF: 35091397) számlaszámára várnak.

A motorosklubok egyébként a nagyváradi American Grill kezdeményezésébe is beszálltak. A vendéglő telefonos alkalmazásával ételt lehet kifizetni, amit a segítségre szoruló ingyen kap, a motorosok ugyancsak a kiszállításban segítenek. Külön-külön is próbálnak segíteni, a Black Eagles például a váradi kórházaknak is adományozott már pénzt, az Invictus tartós élelmiszereket is kapott, amiből 150 kilónyi lisztet a Hakws motorosai vittek el a gálospetri gyermekotthonba, további 250 kilót pedig a rászorulókhoz és a nagyváradi szegénykonyhára juttattak el.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X