Lélegeztetőgépre gyűjtenek a kolozsvári fesztiválok, szervezetek


-A A+

Több mint 900 ezer lej adományt gyűjtöttek a koronavírus-járvány elleni küzdelemre az unsingurcluj.ro platform segítségével. A kolozsvári fesztiválok, rendezvényszervezők, szervezetek kezdeményezésére indult akció következő célja, hogy tíz lélegeztetőgépet vásároljanak a kolozsvári kórházaknak.

A megyében jelenleg csak 135 lélegeztetőgép van, ami nem fedezi a szükségletet. Ahhoz, hogy további tíz ilyen eszközt vásároljanak, 310 ezer euróra lenne szükség.

A kezdeményezők szerint egy 50 lejes „fesztiváljegy” is sokat számít, ráadásul egy adakozó három ismerősének ajánlhatja fel az adakozás lehetőségét, ők pedig szintén továbbadhatják a „kihívást”.

Az eddig összegyűjtött 922 440 lejből 224 800 származik magánszemélyektől, különböző vállalatok pedig több mint 625 ezer lejt és termékeket adományoztak.Ennek köszönhetően tíz tonna élelmiszert rászorulóknak, a sportcsarnokban kialakított karantén-központnak és egészségügyi alkalmazottaknak juttattak. A pénzadományból egészségügyi védőfelszerelést vásároltak, 100 családjától elkülönülve élő egészségügyi alkalmazott szállását fizették ki, és hat várótermet alakítottak ki, amelyek enyhítenek a kórházak zsúfoltságán.

Az adománygyűjtést és szétosztást az UnSingurCluj mögött álló 104 szervezet munkatársai bonyolították le.








EZT OLVASTA MÁR?

X