Rászorulókon segítenek Székelyudvarhelyen: nagyszombaton adják át az adományokat


-A A+

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) segítségével szervez húsvéti adománygyűjtő akciót a székelyudvarhelyi RMDSZ-szervezet: az élelmiszercsomagokat nagyszombaton juttatják el a rászorulókhoz.

Mind az UIET-nél, mind pedig az RMDSZ-nél hagyománya van a rászorulók, idősek és hátrányos helyzetűek megsegítésének, ennek legutóbbi példája a karácsonyi, Fiatalként a fiatalokért esemény volt. A koronavírus-járvány miatt elrendelt szükségállapotra és kijárási tilalomra való tekintettel az udvarhelyi RMDSZ összefogott az ifjúsági szervezettel, és közösen igyekeznek támogatni azokat, akiknek leginkább elkel a segítség.

A karácsonyi akció során adománygyűjtés után állítottak össze csomagokat, ám a mostani korlátozások miatt ez komoly nehézségekbe ütközött, ezért saját és támogatói forrásokból vásároltak alapvető élelmiszereket, lisztet, cukrot és olajat. Így álltak össze azok a csomagok, amelyeket április 11-én, nagyszombaton juttatnak el olyan családokhoz és személyekhez, akikről tudják, hogy nehéz helyzetben vannak.

A szervezők részéről Derzsi Lászó udvarhelyi RMDSZ-elnök és Imre Gábor, az UIET elnöke elmondták, bíznak benne, hogy ezzel a kis segítséggel könnyebbé teszik ezeket a vészterhes időket, és egy békésebb, nyugodtabb húsvétja lehet mindenkinek.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X