Orban: részben kinyitnak a bevásárlóközpontok is május 15. után


-A A+

Azok a bevásárlóközpontokban található üzletek, amelyeknek az utcára nyílik a kijárata, fogadhatnak vásárlókat a szükségállapot után, nyilatkozta szerdán Ludovic Orban miniszterelnök.

A kereskedelmi egységek újranyitásáról a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetőségének kedd esti gyűlésén tárgyalt a miniszterelnök többek között Marcel Vela belügyminiszterrel.

Orban szerint nyitva lesznek a mallokban található  gyógyszertárak, élelmiszerboltok, mosodák is, bár ezek a szükségállapot ideje alatt sem zártak be. A kormányfő azt is megerősítette, hogy május 15. után a településeken belül feloldják a kijárási korlátozásokat. A településeken kívüli utazásokat csak indokolt esetben engedélyezik a szükségállapot feloldása után is, de a pontos szabályokról még nem határoztak, tette hozzá Orban.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy május 15-e után engedélyezni fogják a vadászatot, és ez indokolt is, legfőképpen a vaddisznó esetében, hiszen csökkenteni kell az egyedszámot, hogy ne terjesszék az afrikai sertéspestist, és azért is, hogy kevesebb kárt okozzanak a mezőgazdasági területeken.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X