Online felvételi lesz idén a kolozsvári Sapientián. Mi változik még?


-A A+

Online iratkozást hirdet a Sapientia EMTE a jelenlegi helyzetre való tekintettel a 2020. évi egyetemi felvételire, a jelentkezők beiratkozási díjat sem kell fizessenek idén – közölte a felsőoktatási intézmény sajtóirodája. A nyári felvételi időszak az egyetem Kolozsvári Karán 2020. július 8-ától kezdődik.

Mint írták, alkalmazkodnak a járványhelyzethez, ezért az alap- és mesterképzésekre való nyári és őszi beiratkozás és – ahol szükséges – a felvételi vizsga is online platformon keresztül fog zajlani. 

A Sapientia EMTE Szenátusa úgy határozott, hogy a 2020. évi egyetemi felvételi lebonyolítása online módon fog történni, a jelentkezőket pedig mentesíti a beiratkozási díj térítése alól. A nyári felvételi időszak 2020. július 8-19. közé esik. A Sapientia EMTE a 2020/2021-es egyetemi tanévben összesen 1 115 alapképzéses és 291 mesterképzéses helyet hirdet meg. 

Néhány esetben a jelenlegi helyzet miatt a felvételi menetén is változtattak. A Kolozsvári Karon az alapképzések közül a jog szak esetében elmarad a képességfelmérő írásbeli vizsga, és 100 százalékban érettségi átlag alapján történik a bejutás. 

A karon a mesteri képzéseknél is van újítás: a környezetvédelem és monitoring esetében nem lesz idén motivációs beszélgetés, így az alapképzés és licenszvizsga átlaga számít 100 százalékban a bejutásnál, a filmtudománymesterképzésen pedig csak ősszel hirdetnek felvételit, és 100 százalékosan a szóbeli vizsga alapján történik majd a bejutás. 

A Sapientia EMTE Kolozsvári Karán az idén az ősszel induló táncművészeti szakkal immár öt alapképzésen összesen 125, a három mesterin pedig 40 helyet hirdettek meg, a különböző szakok leírásait, egyéb fontos információkat a kar honlapján, a felvételizőknek szóló menüpontban gyűjtötték össze, így segítve a végzősöket.








EZT OLVASTA MÁR?

X