Digitális rendszerrel segítené a román érettségire való felkészülést Hargita Megye Tanácsa


-A A+

Oktatástámogató rendszerrel segíti Hargita Megye Tanácsa az érettségire való felkészülést, elsősorban román nyelv és irodalomból. Keddtől várják az érdeklődők jelentkezését, az első jelentkezőknek ingyenesen biztosítják a hozzáférést. Olyan osztályközösségek jelentkezését várják, ahonnan legalább tíz diák részt vesz a programban.

Az elmúlt évek érettségi eredményeit vizsgáló felmérések szerint a Hargita megyei diákok nagy százaléka elsősorban román nyelv és irodalomból nem éri el az átmenő szintet az érettségi vizsgákon. Ez nagyban befolyásolja a diákok összesített eredményét is – áll Hargita Megye Tanácsának közleményében. 

A sikertelen érettségi vizsgák kiküszöbölése érdekében Hargita Megye Tanácsa az iskolaigazgatók és tanárok részére ajánlja a classY Edu digitális oktatástámogató rendszert. „A digitális oktató rendszer könnyen kezelhető a felhasználók számára, személyre szabott tanulási élményt, egyéni tanulási útvonalat biztosít a tanulóknak, a tanároknak pedig megoldásokat nyújt egyéni óratervek, tanfolyamtervek létrehozására, egységes keretrendszerben biztosít hozzáférést a digitális tartalmakhoz” – részletezték a rendszer előnyeit.

„Célunk, hogy a digitális oktatástámogató rendszer által segítsük a tanárok munkáját és a diákok felkészülését, elsősorban román nyelv és irodalomból, annak érdekében, hogy javítsuk a Hargita megyei diákok körében az érettségi és a pótérettségi vizsgákon az átmenési arányt. Román nyelv és irodalomból 36 kidolgozott digitális tétel áll a tanulók, tanárok rendelkezésére. Osztályok jelentkezését várjuk a programra, feltétel, hogy az osztályból legalább tíz diák részt vegyen. Éljenek a lehetőséggel!” – mondta a program kapcsán Borboly Csaba.








EZT OLVASTA MÁR?

X