Elfogták a gyergyószentmiklósi kórház munkatársait bántalmazó férfit


-A A+

Elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt hétvégén bántalmazta a gyergyószentmiklósi városi kórház egyik orvosát és asszisztensét – közölte Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A település polgármestere biztonsági intézkedéseket ígér.

A rendőrségi tájékoztatás szerint Marosvásárhelyen sikerült elfogni azt a 31 éves férfit, aki a hétvégén több családtagjával együtt behatolt a gyergyószentmiklósi intézmény épületébe, és ott súlyosan bántalmazta a szolgálatot teljesítő orvost, valamint a mellette dolgozó asszisztenst. Az eset nagy felháborodást váltott ki a kórház személyzete – és a lakosság – körében. A héten a kórház épületére folyamatosan rendőrjárőrök vigyáztak, a hosszú távon biztonságot jelentő megoldásokról Gyergyószentmiklós polgármestere, Nagy Zoltán szerdai közleményében tájékoztatott.

Mint az elöljáró írta: a napokban egyeztetéseket folytatott a kórház és a rendőrség vezetőivel, az egészségügyi intézményben dolgozók képviselőivel, valamint a város és a megye különböző hatóságainak vezetőivel. Leszögezte: ezek célja olyan intézkedések meghozatala volt, melyek által az egészségügyi intézményben soha többet ne fordulhasson elő az, ami megtörtént, az orvosok és a személyzet minden tagja teljes biztonságban végezhesse a munkáját.

„Ioan Proca prefektussal történt személyes egyeztetésem során megvizsgáltuk azokat a lehetőségeket, amelyeket a törvény megenged ilyen esetekben. Az eddigi lépések eredményeként napokon belül állandó hivatásos őrző-védő szolgálat vigyáz a kórház nyugalmára, addig a rendőrség és a csendőrség biztosít állandó felügyeletet. Hamarosan további biztonsági intézkedések is érvénybe lépnek a kórházban, mint amilyen a biztonsági kamerarendszer modernizálása, vészcsengő üzembe helyezése, a beléptető rendszer biztonságossá tétele” – részletezte a városvezető. Nagy Zoltán közleményében leszögezte: abban bízik, hogy az igazságszolgáltatás a lehető legszigorúbban jár el az ügyben.








EZT OLVASTA MÁR?

X