Felvételi: népszerűek a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának képzései


-A A+

Sikeresnek ítélte az egyetem vezetősége az első online felvételi iratkozást a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. Alap- és mesterképzésen 18 szakot hirdettek meg, amelyekre összesen 391-en jelentkeztek, ez 37 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

A július 8-24. között tartott felvételin négy tudományterület közül választhattak az érdeklődők: humántudományi, gazdaságtudományi, társadalomtudományi és mérnöki tudományok területről. A legkeresettebb szakok az idén is a gazdasági informatika, könyvelés és marketing voltak, ezek esetében kétszeres volt a túljelentkezés a tandíjmentes helyekre.

A mérnöki képzések iránt szintén nagyobb érdeklődés mutatkozott, a génsebészet szakra is túljelentkezés történt. A humántudományokhoz kapcsolódó szakok szintén népszerűek voltak, például a román-angol szakon is nagy volt a konkurencia a tandíjmentes helyekre. A mesterképzések továbbra is népszerűek, a Vezetés és szervezés szakon is megteltek a helyek, 36-an jelentkeztek a 20 tandíjmentes helyre, közölte az egyetem.

A felvételi eredményeket július 27-én függesztették ki az egyetem honlapján. Az eredményesen felvételizettek beiratkozásukat a július 28-31. közötti időszakban tehetik meg. A fennmaradt helyekre idén is hirdetnek őszi felvételit, amely 2020. szeptember 2-8. között online, díjmentesen történik.








EZT OLVASTA MÁR?

X