Újabb gyakornoki programmal segíti a fiatal munkavállalókat Hargita Megye Tanácsa


-A A+

Öt fiatal kezdheti el szakmai pályafutását Hargita Megye Tanácsánál, a harmadik alkalommal meghirdetett fizetett gyakornoki programban. Ez olyan tapasztalatot biztosít, amellyel a fiatalok később a munkaerőpiacon is előnnyel indulhatnak, könnyebbé válhat az áttérés az oktatási rendszerből a munkaerőpiacra.

Az első programból több fiatalt is alkalmaztak már a megyei tanácsnál, miután sikeresen versenyvizsgáztak a meghirdetett kezdő állásokra. A harmadik programot azért hirdették meg, mert az előző gyakornokok közül többen munkahelyet találtak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a fiatalokat az első munkanapon.

„Nagyon büszkék vagyunk, amikor a fiataloknak lehetőséget tudunk adni, Hargita Megye Tanácsa e téren is igyekszik jó példával elöl járni. Hisszük azt, hogy a gyakornokok közül többen a megyei tanács intézményrendszerének a munkatársai lesznek. A friss diplomásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy az egyetemen tanultakat gyakorlatba ültessék, tudásukra és fiatalos lendületükre pedig az intézménynek is szüksége van. Várjuk javaslataikat, ötleteiket, kezdeményezéseiket. Sok sikert és jó munkát kívánok az új kollégáknak” – mondta a megyei tanács elnöke.

Hozzátette: bizakodó a fiatalok tekintetében, akiknek lehetőséget kell biztosítani az érvényesülésre, munkavállalásra. Szőcs-Mátyás István, a Humánerőforrás és Kommunikációs Vezérigazgatóság vezetője is köszöntötte az új kollégákat.

„A program célja a fiatalok felkészítése, ezzel is segítve őket a későbbi elhelyezkedésben. Reméljük, eredményes lesz a gyakornokság ideje, amiből később profitálhatnak, akár a megyei tanácsnál elhelyezkedve, akár más munkahelyen. Idén már a második Internship-vizsgára került sor, ez a program sikerét jelzi” – számolt be a vezérigazgató.

Az új gyakornokok az intézmény különböző igazgatóságain, részlegein tevékenykednek a következő időszakban: a Programok, Projektek és Közbeszerzési Vezérigazgatóságon, a tömegközlekedési részlegen, a Főépítészeti Vezérigazgatóságon belül a természetvédelmi részlegen, a Gazdasági Vezérigazgatóságon belül az elemzőirodában és a Humánerőforrás és Kommunikációs Vezérigazgatóságon belül a humánerőforrás részlegen, valamint a  rendezvények szervezéséért és programok lebonyolításáért felelős részlegen.

A fiatalok különböző szakterületeken, többek között szociológia, tájépítészet, jogi tanulmányok, kulturális turizmus, közgazdaságtan szakon végeztek. Az Internship program öt hónapot tart, napi hatórás munkaprogrammal, a gyakornoki időszak végén pedig a résztvevők bizonylatot kapnak.

Az Internship gyakornoki program felhívásáról bővebben erre a linkre kattintva olvashatnak az érdeklődők. 








EZT OLVASTA MÁR?

X