Háromszéken öt tanintézmény „vörösödött be”, és újabbak következnek


-A A+

Háromszéken 12 tanintézet került teljesen vagy részben vörös besorolás alá, vagyis a koronavírus-fertőzés terjedésének függvényében teljesen felfüggesztették a hagyományos oktatást vagy csak egyes osztályok kénytelenek otthon maradni és online tanulni. Ezek közül négy tanintézmény kedden került vörös besorolásba, másokról szerdán döntenek a hatóságok, tájékoztatta lapunkat Kiss Imre.

A Kovászna megyei főtanfelügyelő szerint a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Szakközépiskola egyik kilencedik osztályában egy diák fertőződött meg koronavírussal, ezért osztálytársai két hétig távoktatásban folytatják. A megyeszékhelyi Gulliver napköziben két Waldorf-csoportnak és két hagyományos csoportnak kell otthon maradnia, mivel néhány pedagógusról kiderült, hogy fertőzöttek.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes középiskolában ötödiktől tizenkettedikig minden osztály távoktatásban folytatja két hétig mivel egyes tanáraik fertőzöttek. A bodzafordulói Mircea Eliade középiskolában teljesen felfüggesztik a hagyományos oktatást, mert a tanárok körében azonosítottak fertőzöttet.

Kiss Imre főtanfelügyelő érdeklődésünkre elmondta: szerdán másik három iskola esetében születik meg a megyei hatóság döntése a vörös besorolásról, miután arról tegnap már döntött az iskola vezetőtanácsa.

A sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola hét osztályában függesztik fel a hagyományos oktatást, és térnek át távoktatásra, mivel a tanári karban megjelent a fertőzés. A Mihai Viteazul Főgimnáziumban és a speciális iskolában egy-egy újabb osztály kerül vörös besorolásba.

Mint arról beszámoltunk, az első iskolai héten minden háromszéki tanintézményben beindult az oktatás, ám fokozatosan jelentek meg a koronavírus-fertőzéses esetek. Elsőként a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceumban függesztették fel az oktatást, majd következett a Puskás Tivadar Szakközépiskola, beleértve a hozzá tartozó iskolákat, a Kós Károlyt és az egészségügyi posztlíceumot. Bezárták az oltszemi kisegítő iskolát, illetve a dálnoki iskolát és óvodát, és felfüggesztették több osztályban a hagyományos tanítást a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnáziumban, az illyefalvi valamint a torjai általános iskolában is.








EZT OLVASTA MÁR?

X