Október 6.: járványügyi intézkedések közepette emlékeznek meg Aradon


-A A+

A koronavírus-járvány miatt maximum 500-an vehetnek részt az idei október 6-i megemlékezések aradi főrendezvényén, a főhajtásra érkezőknek regisztrálniuk kell, mielőtt elfoglalnák ülőhelyeiket – tájékoztattak a szervezők.

Az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc véres megtorlásának, a 13 honvédtiszt aradi kivégzésének 171. évfordulója lesz idén október 6-án. Aradon a központi rendezvényt 17 órakor tartják a mártír tábornokok emlékművénél, a Szabadság-szobornál, ahol a szabadtéri szentmise főcelebránsának és szónokának Schönberger Jenő szatmári római katolikus megyéspüspököt kérték fel.

Ugyancsak a nemzeti gyásznapon, október 6-án, kedden 14 órakor Vesztőhelyen is tartanak megemlékezést. A programok egyébként már szokás szerint előző este, október 5-én megkezdődnek, amikor is a Kultúrpalotában az Aradi Filharmonikusok adnak ünnepi hangversenyt 18 órától (vezényel Hermann Szabolcs, orgonán közreműködik Miklós Noémi, énekel Duffner Melinda és Kászoni Annamária).

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének közleménye szerint a hatályos egészségügyi óvintézkedések miatt idén nem tartanak koszorúzást. Virágok helyett egy-egy gyertyát hozzanak emlékezzenek a résztvevők a szabadságharc mártírjaira – írták.

A résztvevők számára a szervezők 500 ülőhelyet biztosítanak, amelyekre igénylést szeptember 30-tól, keddtől személyesen lehet benyújtani a megyei RMDSZ-székházban.








EZT OLVASTA MÁR?

X