Otthonukban fogják megvizsgálni a tünetmentes koronavírusosokat


-A A+

Az otthoni kezelés a háziorvosok felügyelete mellett folyik majd.

Odahaza fogják megvizsgálni a tünetmentes koronavírus fertőzötteket, jelentette be vasárnap Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. Az erre vonatkozó döntést valószínűleg hétfőn hozza meg a kormány. A változtatás célja az egészségügyi ellátórendszer tehermentesítése.

„Jelenleg az összes tünetmentes fertőzött a sürgősségi egységeket terheli le. A jövőben otthon fogják az állapotukat felmérni, s időpontot kapnak, hogy mikor kell megjelenjenek a további szükséges vizsgálatok elvégzésére” – nyilatkozta Iași-ban Nelu Tătaru.

Az érvényes szabályozás azt írja elő, hogy a koronavírussal diagnosztizált személyeknek, akkor is ha tünetmentesek, értesíteniük kell a háziorvosukat és a Közegészségügyi Igazgatóságot, majd mentővel egy fertőző osztályra szállítják őket.

A veszélyeztetettnek számító, súlyos krónikus betegségekben szenvedő személyeket továbbra is be fogják utalni kórházba, akkor is ha nem mutatnak koronavírusos tüneteket. Azokat, akik nem minősülnek veszélyeztetettnek, de vannak enyhe tüneteik, odahaza fogják kezelni, a háziorvosuk felügyelete mellett.

Nelu Tătaru bejelentette, hogy a háziorvosok, akik részt vesznek a koronovírusosok otthoni kezelésében, plusz javadalmazásban fognak részesülni.

(Nyitókép forrása: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X