FRISSÍTVE – Maros megye hét településén minden iskola online oktatásra tér át hétfőtől


-A A+

FRISSÍTVE: A vörös forgatókönyv lépett életbe Maros megye hét településének iskoláiban hétfőtől, köztük a megyeközpont oktatási intézményeiben is.

Ez azt jelenti, hogy Marosvásárhely mellett Nyárádtő, Maroskeresztúr, Marosszentkirály, Marosszentgyörgy, Marosszentanna és Kozmatelke diákjai két hétig otthonról, online tanulnak. Az intézkedést a járványhelyzet tette indokolttá, az ezer főre vetített koronavírusos fertőzések száma elérte a kritikusnak számító 3-as határt.

Maros megyében a koronavírus-járvány romániai megjelenése óta 3169 fertőzést jegyeztek, az elmúlt 24 órában 94-et. Ezzel az utóbbi adattal Maros megye az országos listán a 12., az erdélyi megyék közül Kolozs és Brassó előzi meg.

Az oktatási intézmények igazgatói felkérték az óvónőket, tanítókat, osztályfőnököket, hogy minden tanítványukat értesítsék a digitális tanrendre való áttérésről.

Mara Togănel Maros megyei prefektus megerősítette a hírt, és közölte a vörös forgatókönyv lép életbe, miután az esetszámok lakossági aránya meghaladta a három ezreléket.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Kiss Gábor)








EZT OLVASTA MÁR?

X