Így emlékeznek idén '56-ra Székelyudvarhelyen


-A A+

Az online térben tartja az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából szervezett október 23-ai megemlékezését Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. Az eseményt az intézmény Facebook-oldalán lehet majd követni.

Ahogy az elmúlt években, idén is rendhagyó módon tiszteleghetnek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt a székelyudvarhelyiek, ám ezúttal az érvényben lévő korlátozások teszik nem mindennapivá a megemlékezést.

Tavaly a megszokott fáklyás felvonulás és ünnepség mellett a Művelődési Ház homlokzatára vetített 3D-s fényfestés jelentette az újdonságot, az intézmény épületén megelevenedett budapesti események pillanatai tették egyedivé az ünnepet. Idén a járványügyi szabályokkal összhangban az udvarhelyi városvezetés az online térben tartja az ünnepi megemlékezést.

Pénteken, délután 5 órakor a polgármesteri hivatal Facebook-oldalán a Szabadság Napjára készített videóval emlékeznek az ötvenhatosokra. Gálfi Árpád polgármester ünnepi gondolatai mellett Szilágyi Máté, székelyudvarhelyi kilencedik osztályos diákot hallgathatják meg.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ugyanakkor idén is három helyszínen, a Bethlen negyedi parkban, a Csereháton és a városközpontban a forradalmat megidéző zenékkel hívják fel a városlakók figyelmét az emlékezésre.

Az Üldözöttek és áldozatok emlékművénél a nap folyamán lehetőség nyílik elhelyezni az emlékezés virágait. Este, ugyanitt, díszvilágítással tisztelegnek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.

(Címlapkép: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala)








EZT OLVASTA MÁR?

X