Virágba borul két napra Kézdivásárhely főtere


-A A+

A céhes város főterén, a Gábor Áron szobor környékét színesebbnél színesebb virágok diszítik a közelgő halottak napja alkalmából. A két napos rendezvényt a közelgő mindenszentek és halottak napi ünnepkör alkalmából szervezte a város önkormányzata.

Bokor Tibor polgármestertől megtudtuk, hogy a méltán híres kézdivásárhelyi virágvásárt májusban kellett volna megszervezniük, ám a járványhelyzet ennek útját állta, így az őszi ünnepkör kapcsán valamelyest szerették volna pótolni az elmaradást.

A vásárosok főként Kovászna megyeiek, és az év ezen időszakának megfelelően leginkább a krizantém található meg a főtéren, de akadnak szalmakoszorúk és különböző mécsessel ellátott virágkreációk is.

„Mivel a helyek száma most méginkább korlátozott, jó pár árust vissza kellett utasítanunk, de megígértük nekik, hogy amennyiben szabadul fel hely, mindenképp értesítjük őket, és úgyanúgy szeretettel várjuk” – fűzte hozzá az előljáró.

Kézdivásárhelyen az elmúlt két hétben kimutatott új koronavírusos fertőzések aránya nem haladta meg a hármat ezer lakosra vetítve, így az udvarterek városában nem vezetnek be külön korlátozásokat a temetőkben a világítás idejére. A lakosságtól a kötelező távolság betartását és a járványügyi szempontokat figyelembe vevő elővigyázatosságot kérik. 

 








EZT OLVASTA MÁR?

X