Lapértesülés: a fertőzési rátától függetlenül megnyílhatnak az iskolák


-A A+

A hatóságok elemzik annak a lehetőségét, hogy a fertőzési rátától függetlenül Románia teljes területén tartsanak nyitva az óvodák és járhassak iskolába az elemi osztályosok – tudta meg kormányzati forrásokból az Edupedu.ro.

Jelenleg országszerte 4036 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás a tanügyminisztérium keddi adatai szerint. Nagy többségüket azért kellett bezárni, mert az adott településen a fertőzési ráta meghaladja a 3 ezreléket.

Az Edupedu.ro információi szerint a hatóságok az óvodák megnyitását fontolgatják valamennyi településen, a fertőzési rátától függetlenül. Emellett megnyitnák az iskolákat az elemi osztályosok számára is. A portál úgy tudja: később azt is lehetővé teszik, hogy a végzős diákok (nyolcadikosok és tizenkettedikeseket) is az osztálytermekben vehessenek részt a tanórákon.

A portál szerint a román hatóságok az európai mintát követnék. Olaszországban, Ausztriában, Görögországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Belgiumba és Németországban is szigorú korlátozó intézkedéseket vezettek be az elmúlt napokban, ám az óvodák és legalább részben az iskolák továbbra is nyitva vannak.

(Címlapfotó szerzője: Kovács Zsolt)








EZT OLVASTA MÁR?

X