Iohannis a Piatra Neamţ-i tragédia után: szükséges a rendszer mélyreható reformja


-A A+

A Piatra Neamţon történt tragédia ismét rávilágított arra, miért van elengedhetetlen szükség a román közegészségügyi rendszer mélyreható reformjára – jelentette ki vasárnap Klaus Iohannis.

Az államfő a nagyszebeni templomból való távozásakor azt mondta, a kórházi tűzeset áldozataiért imádkozott, ugyanakkor ismét részvétét fejezte ki az elhunytak családjának, és gyógyulást kívánt a túlélőknek.

„Nagyon fontos mielőbb kideríteni, miként következhetett be a tűzeset, hogy a jövőben elkerülhessük a hasonló helyzeteket. Ugyanakkor ez a szörnyű baleset ismét rávilágított arra, miért van elengedhetetlen szükség a román közegészségügyi rendszer mélyreható reformjára" – fogalmazott.

Iohannis kiemelte, a koronavírus-járvány nagy megpróbáltatások elé állítja az egészségügyi rendszert, és a felszerelések műszaki állapotáért felelőknek meg kell bizonyosodniuk arról, hogy minden gépezet megfelelően működik.

A Piatra Neamţ-i kórház intenzív osztályán szombaton kiütött tűzben tíz beteg meghalt, az egyik orvos pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az osztályon kezelt további hat beteget a Iaşi megyei Leţcani-ban kialakított moduláris COVID-háttérkórházba szállítottak.
EZT OLVASTA MÁR?

X