Fontos fejlemény történt a Piatra Neamț-i kórháztűz okának felgöngyölítésében


-A A+

Elrendelte a legfőbb ügyészség a Piatra Neamţ-i megyei sürgősségi kórház orvosi berendezéseinek megvizsgálását azon hipotézis ellenőrzése érdekében, mely szerint a tűz a berendezés meghibásodása,vagy nem megfelelő működése miatt ütött ki az intenzív osztály kórtermében. 

A legfőbb ügyészség keddi közleményében számolt be az ügy kapcsán indított vizsgálat állásáról: elrendelték az orvosi berendezések megvizsgálását, és el is küldték azokat az illetékes intézményekhez, folytatták a tűzben elhunyt áldozatok azonosítását, újabb tanúkat hallgattak ki.

A legfőbb ügyészség vasárnap reggel kezdte el a vizsgálatot a Piatra Neamţ-i megyei kórházban az intenzív terápián szombat este kiütött tűz ügyében; a helyszínre ügyészekből, rendőrökből és katasztrófavédelmi szakértőkből álló csapat szállt ki.

A Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán szombaton 18.30-kor ütött ki tűz. Az osztály két kórtermében összesen 17 beteget kezeltek, mindannyian koronavírus-fertőzöttek voltak. Tíz páciens meghalt, az ügyeletes orvos súlyos égési sérüléseket szenvedett; őt a belgiumi Asztrid királyné katonai kórházba szállították. Hat beteget átszállítottak a leţcani-i, covidos pácienseket kezelő mobilkórházba.








EZT OLVASTA MÁR?

X