Hargita megyében az egyik legalacsonyabb a fertőzöttségi ráta


-A A+

Hargita megyében az elmúlt kétheti adatokat összesítve 1,65 ezrelékesre csökkent a lakosság körében mért koronavírus-fertőzöttségi arány, ez országos viszonylatban az egyik legalacsonyabb érték.

A legmagasabb fertőzöttségi arányt a megye északi részén található Maroshévízen mérték, 4,2 ezreléket.

A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője, Adrian Pănescu az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy míg október 26-án megyei szinten 3,33 ezrelékes volt a koronavírussal fertőzöttek aránya, addig november 26-ra már 1,65 ezrelékre csökkent. A szóvivő szerint a javulás a hatóságok és a lakosság közötti jó együttműködés eredménye.

„Időben bevezettük a kötelező maszkviselésre, valamint a távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket a nyílt és zárt köztereken, az emberek pedig megértették, hogy ez az érdeküket szolgálja. Ugyanakkor a gazdasági egységek, az üzletektől kezdve a tömegközlekedési vállalatokig megértették, hogy be kell tartaniuk a járványügyi előírásokat” – mutatott rá a prefektusi szóvivő.

Kiemelte Székelyudvarhely esetét, ahol a 8,3 ezrelékes fertőzöttségi arányt 1,9 ezrelékre sikerült csökkenteni. Hargita megyében egyébként 12 településen – Szentábrahám, Bélbor, Felsőboldogfalva, Gyergyószárhegy, Csíkszentmihály, Nagygalambfalva, Székelyandrásfalva, Salamás, Várhegy, Galócás, Újszékely és Maroshévíz – még mindig 3 ezrelék felett van a fertőzöttségi ráta. 18 településen 1,5 és 3 ezrelék közötti az arány, míg 37 városban és községben 1,5 ezrelék alatti.

(Címlapkép: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X