Másként várják idén az ünnepeket Kézdivásárhelyen is


-A A+

Idén egy kicsit minden más, így a gyertyagyújtás és az adventi időszak is más lesz. Kézdivásárhely Önkormányzata és a Vigadó Művelődési Ház arra törekszik, hogy az ünnep szépségét, a várakozás meghittségét tudja megteremteni ebben a helyzetben is.

Megszokott adventi gyertyagyújtás a főtéren nem lesz, helyette az éterbe költözik a programsorozat, az önkormányzat és a Vigadó közösségi oldalára – közölte a polgármesteri hivatal szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Gyertyagyújtás helyett, minden adventi szombaton, november 28-án, december 5-én, 12-én és 19-én a megszokott időpontban, 18 órától a kézdivásárhelyi egyházak képviselői egy-egy rövid adventi gondolattal idézik meg a várakozást, az ünnepre való készülődést, majd szimbolikusan meggyújtják a Gábor Áron téren felállított koszorú gyertyáját.

Az első szombaton, november 28-án Ft. Farkas Alajos, a kantai Szentháromság-templom plébánosa adja át adventi üzenetét, amely a kézdivásárhelyi önkormányzat Facebook-oldalán lesz elérhető.

Emellett, a Vigadó Művelődési Ház A várakozás szentsége című adventi sorozata jelentős szelete lesz az idei adventi időszaknak. Ebben helyi tehetségek és civilek fogalmazzák meg ünnepi üzeneteiket versek, mesék, prózák és egyéni gondolatok formájában.

(Címlapkép: Kézdivásárhely Önkormányzata - Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X