Vesztegzár alá kerül két újabb Bihar megyei település


-A A+

December 2-ától, szerdától kezdve javasolta Diófás (Nucet) és Kisszegyesd (Sighiștel) vesztegzár alá vonását a Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság. Ugyanakkor meghosszabbítják a vesztegzárat Felsőmezősön (Câmpani) és Fonóházán (Fânațe).

Mint arról beszámoltunk, Felsőmezőst és Fonóházát november 18-án vonták vesztegzár alá, akkor 13,4 ezrelékes volt a községben a fertőzöttségi ráta. Felsőmezősön és Fonóházán ez az arány most 10,81 ezrelékes, azonban a bizottság határozata szerint nagy a járványveszély. A vesztegzárat egyelőre hét nappal hosszabbították meg a már ismert előírások mellett mindkét faluban. Szavazni ezzel együtt mehetnek a településen élők december 6-án, akinek erre nincs lehetősége, az kérheti a mozgóurna házhoz vitelét.

Szintén Felsőmezős községhez tartozik Kisszegyesd, itt valamivel magasabb 10,89 ezrelékes a fertőzöttség, a települést egyelőre két hétre vonják vesztegzár alá. Szintén 14 napra kerül vesztegzár alá Diófás városa, itt 9,01 ezrelékes a fertőzöttségi ráta jelenleg.

A felsoroltakkal és Nagyváraddal (5,68), a megyeszékhellyel együtt 46 Bihar megyei városban és faluban magasabb a fertőzöttségi ráta 3 ezreléknél, 33 településen pedig 1,5 és 3 ezrelék közötti.

Vörös forgatókönyv van érvényben Biharban az említettek mellett a következő településeken: Szombatság, Köröstárkány, Fugyivásárhely, Érkörtvélyes, Biharszentadrás, Cséffa, Bors, Feketekápolna, Hegyközpályi, Margitta, Alsókocsoba, Tataros, Szászfalva, Szalárd, Vaskohsziklás, Vércsorog, Vámosláz, Magyarcséke, Belényes, Biharpoklos, Nagyürögd, Vedresábrány, Gyapju, Bihar, Kerpenyéd, Váradszentmárton, Kispapmező, Bályok, Tulka, Mezőtelegd, Rév, Kisjenő, Mezőszakadát, Belényesújlak, Biharlonka, Körösgyéres, Rény, Alsótótfalu, Belényesirtás, Nagyszalonta, Tenke és Érsemjén.

Sárga forgatókönyv van érvényben a következő Bihar megyei falvakban és városokban: Robogány, Biharfélegyháza, Cécke, Kiskopács, Hagymádfalva, Székelyhíd, Bihardiószeg, Hegyközcsatár, Érábrány, Pusztahollód, Tóti, Esküllő, Szentjobb, Madarász, Élesd, Kisősi, Keményfok, Papfalva, Csarnóháza, Sólyomkővár, Vizesgyán, Feketebátor, Illye, Miklóirtás, Dragánfalva, Oláhszentmiklós, Szalacs, Biharkaba, Biharhosszúaszó, Vasaskőfalva, Alsóbiharkristyór és Bontesd.

(Címlapfotó forrása: primarianucet.ro)

 








EZT OLVASTA MÁR?

X