Megszabadulhat a vesztegzáraktól Bihar megye


-A A+

A 14 napos határidő lejárta előtt, december 9-től feloldanák a vesztegzárat a Bihar megyei Diófáson és Kisszegyesden – az intézkedést keddi ülésén javasolta a Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság.

Diófás és Kisszegyes december 2-án került vesztegzár alá, azonban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság elemzése szerint csökkent az esetek száma, ezért javasolják a feloldást. Amennyiben ezt a döntést jóváhagyják, holnaptól egyetlen Bihar megyei település sem lesz vesztegzár alatt, lejár ugyanis Felsőmezősön és Fonóházán is ennek hét napos meghosszabbítása.

A Bihar Megyei Prefektúra közlése szerint december 4-e óta 67-ről 60-ra csökkent azoknak a településeknek a száma, ahol, ahol teljes vagy részleges korlátozások vannak érvényben a 1,5 illetve 3 ezreléknél magasabb fertőzöttségi ráta miatt.

Vörös forgatókönyv van érvényben Bihar megyében a következő településeken: Felsőmezős (4,62 ezrelék), Nagyvárad (5,54), Biharszentandrás, (4,07). A fertőzöttségi ráta 4 és 1,5 ezrelék közötti a további helységekben: Bors, Szászfalva, Váradszentmárton, Belényes, Érkörtvélyes, Rény, Diófás, Alsótótfalu, Vércsorog, Bályok, Hegyközpályi, Nagyürögd és Kispapmező.

Sárga forgatókönyv van érvényben a következő falvakban és városokban: Vaskohsziklás, Kerpenyéd, Margitta, Alsókocsoba, Vedresábrány, Bihar, Cséffa, Vámosláz, Oláhszentmiklós, Belényesújlak, Vaskoh, Köröstárkány, Magyarcséke, Papatamási, Fugyivásárhely, Érábrány, Miklóirtás, Vasaskőfalva, Gyapju, Kiskopács, Körösgyéres, Biharhosszúaszó, Rév, Biharpoklos, Tataros, Érbogyoszló, Pusztahollód, Papfalva, Mezőszakadát, Belényesirtás, Élesd, Hegyközcsatár, Mezőtelegd, Berettyószéplak, Székelyhíd, Drágcséke, Nagyszalonta, Hagymádfalva, Tasnádbajom, Sólyomkővár, Kisjenő Szalárd és Bihardiószeg.

(Fotó: primarianucet.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X