Koronavírus: ismét sok a gyógyult Hargita megyében


-A A+

Kevés új eset mellett sok gyógyultat regisztráltak az elmúlt napban Hargita megyében, közölte a prefektusi hivatal csütörtökön délben. Egy új haláleset is történt.

Több mint kétszer annyian gyógyultak ki Hargita megyében a koronavírus okozta betegségből, mint ahány új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. A 18 új azonosított esettel 4942-re nőtt a járvány kitörése óta megfertőzöttek száma, míg a 45 gyógyult azt jelenti, hogy 4335-en estek át szerencsésen a fertőzésen. Egy újabb személy vesztette életét, ezzel 204-re nőtt a koronavírussal összefüggésben történt halálesetek száma.

A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson 107 személyt tartanak kezelés, illetve megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 296-an, karanténban 1147-en tartózkodnak. Az ezer lakosra számított fertőzési ráta 1,04 ezrelék.

A másik két székelyföldi megyében az előző napihoz hasonló adatokat jegyeztek. Maros megyében 147, Kovászna megyében 45 új koronavírusos esetet regisztráltak.

(Borítókép: casajurnalistului.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X