Koronavírus Romániában: kijelölték az oltási központokat


-A A+

Ez idáig országos szinten 352 oltási központot jelöltek ki az egészségügyi és a szociális rendszerben dolgozók számára, továbbá 663 fix és 78 mozgó központot a lakosság többi részének beoltására a koronavírus ellen –  tájékoztat az oltási kampány lebonyolítását koordináló központi bizottság.

„Az oltási központok számát szükség szerint módosítjuk majd a kampány különböző szakaszaiban annak érdekében, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegyük az oltást, aki igény tart rá” – áll a bizottság által kiadott közleményben.

Valeriu Gheorghiţă, az oltási kampány lebonyolításával megbízott országos bizottság elnöke és Andrei Baciu egészségügyi államtitkár szerdán részt vett a közegészségügyi igazgatóságokkal tartott munkamegbeszélésen, melynek témája az oltási központok előkészítése volt.

Megbeszélték ugyanakkor az oltási kampány előkészületeinek állását is, beleértve a lakosság tájékoztatását szolgáló kampányét is, és leszögezték: folytatni kell a megbízható, tudományos alapokon nyugvó informálást a COVID-19 elleni oltásról, az információknak széles körben el kell jutniuk a lakossághoz. Ennek érdekében folyamatosan aktualizálni kell a www.vaccinare-covid.gov.ro oldalt, ahol mind az illetékes szakemberek, mind a lakosság releváns információkat találhat –  írja a közlemény.

(Nyitókép: Adobe Stock Photo)








EZT OLVASTA MÁR?

X