Legyél te is angyal! – ezek a Kovászna megyei rászoruló gyerekek kívánságai


-A A+

A rászoruló gyermekeknek is jár a karácsony csodája, ezért hirdetjük meg immár harmadik alkalommal a Legyél te is angyal! karácsonyi jótékonysági akciónkat. Az előző évekhez képest – amikor még Barbie babákra, labdákra és ruhákra vágytak leginkább – a járványhelyzet hatására változott a család típusú elhelyező központokban élő gyermekek kívánsága: legtöbbjük az online oktatás miatt táblagépet, laptopot és telefont kér az angyaltól. Ám az sem ritka, hogy hangszert, játékot, könyveket óhajtanak az apróságok – így olvasóink anyagi helyzetére bízzuk, milyen kívánságokat teljesítenek: ha a felsoroltakból csupán néhányat tudnak előteremteni, az is szebbé varázsolja az államilag gondozott csemeték karácsonyát.

A Maszol kezdeményezésére idén Kovászna és Hargita megyei gyerekeket örvendeztethetnek meg olvasóink karácsonykor. Elsőként Kovászna Megye Gyermekvédelmi és Szociális Vezérigazgatósága munkatársainak együttműködésével családi típusú központokban nevelkedő gyermekek írtak és rajzoltak leveleket az angyalnak.

A járványhelyzet és az online oktatás hatással volt a kívánságokra: az eszközhiány miatt legtöbben okoskütyükre vágynak, hogy zökkenőmentesen vehessenek részt tanóráikon. Azzal azonban mindannyian tisztában vagyunk, hogy az okoseszközök magas árkategóriás termékek, tehát nem elvárás a drága ajándékok biztosítása. Elegendő csupán néhány kívánságot teljesíteni, hiszen a legapróbb figyelmesség is fényesebbé teheti a rászorulók karácsonyát.

Az angyallá válás egyszerű: ha megvásárolnák a leveleken szereplő kívánságokat, jelezzék szándékukat Facebook-bejegyzésünk alatt kommentben, majd december 18-áig hozzák be a meglepetéseket szerkesztőségünkbe (Kolozsvár, Sólyom utca 24/A). Ugyanakkor azt is megtehetik, hogy Kovászna Megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatósághoz (Sepsiszentgyörgy, Sajtó utca, 8A szám) viszik az ajándékokat, és mi gondoskodunk arról, hogy a meglepetések időben bekerülhessenek a fa alá. A csomagra kérjük, írják fel a gyermek nevét, életkorát és osztályát.

Íme az illyefalvi gyermekek kívánságai:

 

A baróti gyerekek ezekre vágynak:

Amennyiben kérdésük merülne fel, írjanak nekünk Facebookon, vagy keressék kolléganőnket, Miklós Anitát a 0722 666- 859-ös telefonszámon.








EZT OLVASTA MÁR?

X