Több mint felével csökkent a koronavírus-fertőzési ráta Szatmárnémetiben


-A A+

A karanténidőszak alatt megfeleződött Szatmárnémetiben az új koronavírusos fertőzések száma: a több mint 8 ezrelékes értékről mintegy 3,5 ezrelékre csökkent a fertőzési ráta – közölte kedden a prefektusi hivatal.

Radu Bud kormánymegbízott köszönetet mondott a szatmáriaknak, hogy a vesztegzár ideje alatt betartották a korlátozásokra vonatkozó előírásokat, aminek köszönhetően a 8,24 ezrelékes fertőzöttségi ráta 3,54-re csökkent.

A prefektus rámutatott, hogy Szatmár megyében csökkent a fertőzések száma, de országos szinten is tapasztalható a stabilitás, sőt némi csökkenés is, még úgy is, hogy továbbra is sok tesztet végeznek. Ennek ellenére azt kérte a lakosságtól, hogy a karácsonyi ünnepkör idején is vegyék figyelembe a járványmegelőzési intézkedéseket, csökkentsék a személyes találkozásokat.

A kormánymegbízott azt is közölte, hogy megalakult az a munkacsoport, amely eldönti, hogy Szatmár megyében hol rendeznek be oltási központokat. Hangsúlyozta: az oltások beadatása önkéntes alapon és ingyenesen történik majd.

Mostanig Szatmár megyében 6487 koronavírus-fertőzéses esetet regisztráltak, 5565-en kigyógyultak az általa okozott betegségből, míg 94-en elhunytak.

(Címlapkép: MTI)








EZT OLVASTA MÁR?

X