Előzetes letartóztatásba került a gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsított betegszállító


-A A+

Előzetes letartóztatásba helyezték szerdán a Victor Babeş kórház betegszállítóját, akit azzal gyanúsítanak, hogy az egészségügyi intézmény intenzív osztályán tévedésből levett a lélegeztetőgépről egy 65 éves, koronavírusos pácienst, aki röviddel azt követően meghalt. 

Eredetileg a főváros 3. kerületi bírósága december 12-én úgy döntött, hogy házi őrizetbe helyezi Cristian Popescut, az ügyészek azonban megtámadták az ítéletet a bukaresti törvényszéken, és az helyt adott a fellebbezésnek. A gyanúsított 26 napos előzetes letartóztatásba helyezéséről szóló ítélet jogerős. 

Mint ismert, a betegszállítót múlt pénteken vették őrizetbe az ügyészek gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt. A vizsgálatot végzők szerint a betegszállító, akit egy másik, elhalálozott beteg elszállításával bíztak meg, tévedésből az intenzív osztályon fekvő másik beteget vette le a lélegeztetőgépről, aki ezt követően, az újraélesztesi kísérletek ellenére, meghalt. Az ügyészek szerint a betegszállító ezzel túllépte hatáskörét is. 

A kórház illetékesei múlt csütörtökön számoltak be arról, hogy elhunyt az intenzív osztályon egy 65 éves beteg, és mivel felmerült a gyanú, hogy nem természetes okból állt be a halál, feljelentést tettek a rendőrségen és az ügyészségen. Az egészségügyi intézmény vezetősége is belső vizsgálatot indított a vonatkozó kórházi eljárások betartásának ellenőrzése és az esetleges fegyelmi kihágások megállapítása érdekében.

(Címlapi illusztráció forrása: MTI)








EZT OLVASTA MÁR?

X