Fellélegezhetnek a csíkszeredai vendéglátósok


-A A+

Csíkszereda zöld járványtani besorolása miatt lehetővé vált, hogy a vendéglátóipari egységek belső tereinek 50 százalékát kihasználva fogadhassanak vendégeket. A városi katasztrófavédelmi bizottság csütörtöki döntése értelmében a város kulturális intézményei is félig telt nézőtér előtt léphetnek színpadra.

Bár a koronavírus-járvány terjedése ellen hozott országos intézkedések továbbra is érvényben maradnak, Csíkszereda zöld járványtani besorolása megengedi, hogy a városi katasztrófavédelmi bizottság helyi szinten némileg enyhítsen a korlátozásokon. A bizottság egyöntetűen meghozott döntéseiről Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, a bizottság elnöke számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az intézkedések a kulturális eseményeket, illetve a vendéglátást érintik, az oktatásra és a kültéri maszkviselésre vonatkozó országos rendelkezések érvényben vannak továbbra is – tájékoztatott az elöljáró.

Változást jelent, hogy a kulturális intézmények félig telt ház előtt szerepelhetnek, kihasználva a nézőtéri kapacitás 50 százalékát, szabadtéri rendezvények esetén 300 főben korlátozzák a résztvevők számát, tudtuk meg. A vendéglátóhelyek az eddigi egyharmad helyett a belső helyiségek befogadóképességének felén fogadhatnak vendégeket, amely a városvezető szerint nagy segítséget jelenthet a járványidőszakot megszenvedő, sok alkalmazottat foglalkoztató ágazatnak.

Korodi Attila a sajtótájékoztató alkalmával köszönetet mondott az elmúlt hetek fegyelmezettségéért, aminek köszönhetően alacsony szinten sikerült tartani a csíkszeredai esetszámokat. „Ennek köszönhetően az ünnepeket is sokkal normálisabb körülmények között lehet megélni” – fogalmazott.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a városháza fotópályázatot hirdet, amelyre a járvány időszaka alatt készült felvételeket várnak. A fényképek készülhetnek bármilyen eszközzel, a felhívás értelmében örömteli, derűs, kedves pillanatokat várnak. A részletek hamarosan elérhetőek lesznek a városháza honlapján és Facebook-oldalán.







EZT OLVASTA MÁR?

X