Sepsiszentgyörgyön nyitnak a vendéglők, kulturális intézmények


-A A+

Sepsiszentgyörgyön az elmúlt 14 napban 3 ezrelék alá csökkent a koronavírus-fertőzési mutató, így a város kikerült a „vörös” besorolásból. Ez alapján a Kovászna Megyei Készenléti Bizottság úgy döntött, december 17-től, csütörtöktől kinyithatnak a vendéglátó-ipari egységek és a kulturális intézmények, illetve engedélyezik a szabadtéri szabadidős- és sporttevékenységeket.

Sepsiszentgyörgy jelenleg „sárga” besorolást kapott, mivel a koronavírusos megbetegedések aránya 1,5 és 3 ezrelék közé csökkent, ez azt jelenti, hogy az éttermek, kávézók és bárok belső tereiben 30 százalékos működési kapacitással fogadhatnak vendégeket reggel 6 és este 11 óra között.

Ne szervezzenek miniszilveszteri bulikat, kéri a polgármester

„A lazítások nem azt jelentik, hogy lehet miniszilvesztert szervezni, és ezt fontosnak tartom hangsúlyozni, ellenkező esetben a lazítások árát januárban fizetjük meg” – hívta fel a sepsiszentgyörgyiek figyelmét Antal Árpád.

A polgármester megköszönte a lakóknak a felelősségteljes viselkedést, hiszen a szigorú intézkedések betartásának megvan az eredménye, valamint újra felhívja a lakók figyelmét a szakemberek által megfogalmazott intézkedések betartására, hogy biztonságos és nyugodt ünnepeken vehessünk részt.

Nyitnak a kulturális intézmények is

A Kovászna megyei Készenléti Bizottság döntése értelmében csütörtöktől újra kinyithatnak a sepsiszentgyörgyi múzeumok, könyvtárak, mozik, színházak, az előadó- és koncerttermek, a művészeti és népiskolák, illetve lehetőség lesz szabadtéri kulturális rendezvények szervezésére is, természetesen betartva a koronavírus terjedésének megfékezésére vonatkozó óvintézkedéseket. A sepsiszentgyörgyi moziban és a színházakban a nézőterek 30 százalékát foglalhatja el a közönség.

Szintén csütörtöktől megengedett a szabadtéri szabadidős- és sporttevékenységeken való részvétel legtöbb 10, nem egy háztartásban élő személy részvételével. Péntektől megnyitják a Sepsi Aréna melletti fedett korcsolyapályát is a lakók számára, a jégen egy időben 260 személy korcsolyázhat. A jégpálya péntek este 19 és 21 óra között, szombaton és vasárnap pedig 10 és 13, valamint 19 és 21 óra között tart nyitva. A jegypénztár fél órával korábban nyit a bejáratnál való torlódás elkerülése végett. A maszk viselése a korcsolyázás közben kötelező, akárcsak a további előírások betartása a vírus terjedésének megfékezése érdekében.

A fitnesz- és sporttermek működtetőinek is kötelező betartani az országos előírásokat, valamint a sípályák kizárólag az érvényben lévő egészségügyi szabályok betartásával használhatóak. A helyi hatáskörben meghozott lazító intézkedések mellett továbbra is érvényben vannak az országos szintű óvintézkedések, így kötelező a maszk viselése minden nyílt és zárt területen, az üzletek 21 óráig tarthatnak nyitva, valamint tilos az este 11 óra és hajnali 5 óra közötti közlekedés, ez csak sürgős esetekben, saját felelősségre kitöltött nyilatkozattal tehető meg.








EZT OLVASTA MÁR?

X