Tíz kórház személyzetét oltják be első körben koronavírus ellen


-A A+

Az első, „szimbolikus” adag védőoltást a tíz első vonalba tartozó kórház személyzete kapja – tájékoztatott pénteken a koronavírus elleni oltáskampányt koordináló bizottság.

Az Európai Gyógyszerügynökség várhatóan december 23-án engedélyezi a BioNTech és Pfizer által kifejlesztett vakcinát, Románia december 26-a és 31-e között kaphatja meg az első szállítmányt. A védőoltás romániai központi raktára a bukaresti Cantacuzino intézetben lesz.

Az első, „szimbolikus” adag védőoltással (10 ezer dózis, ami 5 ezer személy beoltására elegendő) a tíz első vonalba tartozó kórházban dolgozó egészségügyi személyzetet immunizálják. Vakcinát juttatnak el a brassói, bukaresti, kolozsvári, konstancai, dolji, iași-i, temesvári járványkórházba, a bukaresti Matei Balș Járványtani intézetbe, a máramarosi tüdőkórházba, valamint a suceavai megyei sürgősségi kórházba. 

Ugyanakkor elkezdődött az oltást lebonyolító személyzet betanítása, ez a közlemény szerint legkésőbb december 25-ig megtörténik. A tervek szerint januárban 600 ezer koronavírus elleni oltóanyagot kap Románia. 

(Címlapfotó forrása: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X