Magyarellenesség miatt bírságolt az Országos Diszkriminációellenes Tanács


-A A+

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentései alapján az elmúlt napokban két büntetést is kiszabott az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD). A Realitatea Plus tévécsatorna Hatalmi játszmák (Jocuri de putere) nevű műsorának vezetője, Orește Teodorescu és meghívottja, Marius Pașcan 2000 lejes pénzbüntetést kaptak, míg a Dinamo csapata és a Familia PCH nevű szurkolói csoport 5000 lejes bírságot.

Az Orește Teodorescu által vezetett Hatalmi játszmák (Jocuri de putere) idei május 18-i adásának témája az RMDSZ gyalázása, a romániai magyarság elleni uszítás, valamint a Hargita, Kovászna és Maros megyei románok elhagyatott sorsának ecsetelése volt. Orește kifejtette: „az RMDSZ feltűnően hasonlít a koronavírusra, mely bejutva a gazdaszervezetbe, nemzetellenes génjét megsokszorozva átveszi a politikai döntések irányítását. Tünetmentesen, ezért diszkréten várják a nemzeti immunrendszer gyengülését, hogy irredenta programjukat elősegítsék.”

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentése nyomán az Országos Diszkriminációellenes Tanács ugyancsak magyarellenességet állapított meg a tavaly december 13-án a bukaresti Ștefan cel Mare stadionban megtartott Dinamo Bukarest és Sepsi OSK mérkőzésén is. A rangadó során ugyanis a Dinamo szurkolói, akik Familia PCH néven ismertek, a magyarok ellen uszítottak, többszörösen bekiáltva a jól ismert magyarellenes rigmusukat: „Kifele a magyarokkal az országból!”, valamint gyalázták Magyarországot is.

Benkő Erika, a jogvédelmi szolgálat vezetője elmondta, elfogadhatatlan a gyűlöletbeszéd a médiában, a sportban és az élet bármely területén egyaránt.








EZT OLVASTA MÁR?

X