Jövő héten kezdődik az oltás a sepsiszentgyörgyi kórházban


-A A+

A sepsiszentgyörgyi kórház dolgozóit jövő héten kezdik el beoltani koronavírus ellen, tájékoztatott András Nagy Róbert. A sürgősségi kórház menedzsere szerint december 28-ra vagy 29-re kell megérkezzen a Pfizer-vakcina Háromszékre. Sepsiszentgyörgyön az egyik kórházi osztályon rendezték be az oltási központot, ahol az egészségügyi személyzetnek beadják a vakcinát.

A tervek szerint egy hét alatt szeretnék beoltani a vakcinát igénylő személyzetet, mondta András Nagy Róbert. Az igazgató szerint ezen a héten, csütörtökön és pénteken újabb felmérést végeznek a sepsiszentgyörgyi kórház mintegy 900 alkalmazottja körében, hogy kiderüljön, pontosan hányan igénylik a koronavírus elleni védőoltást. Rámutatott, hogy néhány héttel ezelőtt végeztek ugyan egy hasonló felmérést, amikor az egészségügyi személyzet alig egynegyede, szám szerint 258-an nyilatkozták azt, hogy igénylik a védőoltást.

András Nagy Róbert az igénylők számának növekedésére számít, hiszen a korábbi felmérés készítésekor még nem lehetett tudni, hogy melyik vakcina érkezik az országba, most viszont az érintettek annak tudatában dönthetnek, hogy a Pfizer-védőoltást kaphatják meg.

Mint arról beszámoltunk, Nelu Tătaru egészségügyi miniszter novemberi, sepsiszentgyörgyi látogatásakor kifejtette: „két módon lehet immunitást szerezni a koronavírus-fertőzés ellen: ha valaki átesik a betegségen vagy megkapja a védőoltást”. Nelu Tătaru leszögezte: nem kötelezik de javasolják, hogy amint lehetséges lesz, adassák be a vakcinát.

(Címlapkép: Kovács Zsolt)








EZT OLVASTA MÁR?

X