Mit és mennyit iszik a világ? (INFOGRAFIKA)


-A A+

Egy átfogó felmérés megmutatja, mennyire iszákos a világ. A teljes világtérképet felmutató statisztika a sört, a bort és a tömény szeszes italokat vette számba. Egy másik felmérés szerint az öt legiszákosabb ország Fehéroroszország, a Moldovai Köztársaság, Litvánia, Oroszország és Románia.

Az alábbi infografika az utóbbi országokat hasonlítja össze az italfélék és a mérték tekintetében a világtérképet használó felmérés mentén; a számok azt mutatják, hány milliliterrel fogyasztanak a 15 év fölöttiek átlagosan egy hét alatt:

 

Amint látjuk, ez a felmérés nem tükrözi a másik eredményeit, hiszen a dobogós Fehérországnál szinte mindenki többet iszik, Románia az oroszokat is veri. Lehetséges, hogy ha egyéb szeszes italokkal pótolhatnánk a felmérést, kijönne a sorrend, és valóban a fehéroroszok isznak a legtöbbet.

A következő infografika azt mutatja, melyik országok szeretik a bort a legjobban (a heti fogyasztás átlaga):

 

Az alábbi pedig, hogy kik isszák a legtöbb sört:

Itt azt tekinthetjük meg, hol isszák a legtöbb töményet:

Az alábbi, kattintásra nagyítható fotón megtekinthető, melyik világrészen milyen italt kedvelnek inkább. Mint látjuk, a bor szinte kizárólag Európában élvez prioritást, a sört is elsősorban a nyugati civilizáció kedvence, bár Afrika felmért országaiban is kedvelik, a töményet pedig inkább a keletiek részesítik előnyben.

(Anyagunk címoldalas illusztrációjának forrása: sentientdecisionscience.com)








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X