Portugál önkéntesek 2100 munkaórát töltöttek Marosvásárhelyen


-A A+

Lobo Mariana Basilio, Nuno Quarenta és Antonio Parrache portugál önkéntesek hat hónappal ezelőtt érkeztek Marosvásárhelyre, hogy a Catalysts for change: Alpha volunteers pályázat révén bekapcsolódjanak az  Alpha Transilvana Alapítvány fogyatékkal elő fiatalok önálló életre való nevelés programjába.

A fél év során Mariana, Nuno és Antonio 2100 önkéntes munkaórát töltött az alapítványnál. Részt vettek az interaktív tevékenységek előkészítésében, szervezésében és végrehajtásában, például angol és portugál nyelvleckéket nyújtottak, környezeti nevelést tartottak, nonformális oktató játékokat,  művészeti és alkotói tevékenységeket szerveztek, valamint számos esemény szervezésében vállaltak aktív szerepet és részt vettek az Atrium program szocializációs és szabadidős tevékenységeiben is.

Amit tudni kell róluk

Mariana Lobo Basilio 26 éves, társadalmi és szervezeti pszichológia végzettséggel. Vallomása szerint egy jó ideje már kacérkodott az önkéntesség gondolatával és éppen ezért örömmel jelentkezett az Alpha Transilvana Alapítvány,  Európai Önkéntes Szolgálat által finanszírozott pályázatában.

Nuno Francisco Martin Quarenta 26 éves, Portugália Braga városában született. Multimédiás Tervezés és Kommunikáció szakon szerezte diplomáját. Azt mondja, azért döntött Románia mellett, mert egy lenyűgöző ország és ő mindent fel akar fedezni.

Antonio Filipe Valerio Parracha 29 éves, diplomáját Szociológia és a Humán Erőforrás Menedzsment szakon szerezte az evorai egyetemen. Azért döntött az Transilvana Alpha Alapítvány önkéntes programja mellett, mert közelebbről meg akarta ismerni, hogy milyen nehézségekkel találkoznak a fogyatékkal élő fiatalok mindennapi életükben. 

A Catalysts for change: Alpha volunteers pályázat legfőbb célkitűzése a  társadalmi kohézió, a szolidaritás és a kölcsönös megértés fejlesztése a fiatal önkéntesek és a fogyatékkal élő fiatal személyek között és az aktív polgári szerepvállalás elősegítését promováló tevékenységek, nonformális tanulási környezetben.








EZT OLVASTA MÁR?

X