Egy napra kinyitott a posta Szatmár megyében


-A A+

Az ügyfelek iránti tiszteletből egy napra kinyitottak a Szatmár megyei postahivatalok – számolt be a Maszolnak Trandafir Tripon.

A posta alkalmazottak érdekvédelmi szervezetének szatmárnémeti képviselője elmondta, hétfőn a megyében kinyitottak a hivatalok az ügyfelek előtt, hogy mindenki megkaphassa a nyugdíját valamint, hogy felvehessék a különböző pótlékokat.

A szakszervezeti vezető emlékeztett arra, hogy október 27-től ugyan sztrájkot hirdettek a postai alkalmazottak, mégis megpróbálták mindenkinek kézbesíteni a nyugdíját. „Az ügyfelek iránti tiszteletből hétfőn megnyitottuk a postahivatalokat, hogy azok, akik esetleg nem kapták meg a nyugdíjukat, felvevehessék azt, de amennyiben továbbra sem tudunk megegyezni a vállalattal, holnaptól ismét bezárunk minden hivatalt a megyében” — mondta Trandafir Tripon.

A postások  azért tüntetnek, mert a vezetőség elutasítja a levélkihordók fizetésének emelését. Dacian Cioloş miniszterelnök hétfőn bejelentette, szükség esetén beavatkozik a kormány a Román Postánál kialakult helyzet megoldásába.








EZT OLVASTA MÁR?

X