A szenátus elvetette az egyetemisták vasúti kedvezményeinek korlátozását


-A A+

Elutasította kedden a szenátus plénuma az egyetemisták vasúti kedvezményeit korlátozó módosító javaslatokat, így érvényben marad az előírás, hogy február elsejétől a nappali tagozaton tanuló hallgatók ingyen utazhatnak másodosztályon a CFR belföldi járatain.

A felsőház a diákok vasúti kedvezményeire is kiterjedő 2017/2-es sürgősségi kormányrendeletet vitatta meg. Korábban a költségvetési bizottság elfogadta azt a módosítást, hogy a hallgatók számára csak az állandó lakhelyük és az egyetemi város közötti táv legyen ingyenes. Ezt a plénumban leszavazták.

Leszavazták ugyanakkor az RMDSZ-nek azt a javaslatát is, hogy az ingyenes vasúti utazást terjesszék ki a középiskolásokra is. „A kilenc-tizenkettedikes diákok is rengeteget ingáznak az állami vasúttársaság járataival, ezért fontos lenne, hogy számukra is ugyanolyan kedvezményeket biztosítsunk a vasúti szállítás esetében, mint a nappali tagozatos egyetemistáknak” – fogalmazott felszólalásában Tánczos Barna szenátor, a pénzügyi bizottság tagja.

A 2017/2-es sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt a képviselőháznak is el kell még fogadnia.








EZT OLVASTA MÁR?

X