Idén három napig tart a „Tordai Magyar Nap”


-A A+

14-ik alkalommal szervezi meg a Tordai Magyar Napot az RMDSZ Tordai Szervezete. Az eseményre április 21. és 23. között kerül sor. Idén először lesz 3 napos a rendezvény, közölték a szervezők.

Az eseménysorozat április 21-én veszi kezdetét egy Gálaműsor keretén belül, 17 órai kezdettel a Tordai „Aureliu Manea” színházban. Szombaton Bor versenyt és közösségi napot szerveznek az EDY panzióban, Újtordán 11 órától. A belépési díj 35 lej, illetve a versenyre való benevezés 10 lejbe kerül majd.Az eseményt egy romantikus vígjáték zárja vasárnap ugyancsak a Tordai „Aureliu Manea” színházban 18 órától. A színdarab címe „Jövőre, veled, ugyanitt”, az előadás rendezője Babarcy László, a részvételi díj 20 lej. Jegyeket lehet vásárolni online, illetve a színház jegypénztáránál, a tordai RMDSZ székhelyén hétfőn és pénteken 17-19 óra között, a Jósika Miklós Elméleti Líceum könyvelőségén kedden és szerdán 9-15 óra között és Aranyosgyéresen csütörtök 17-19 óra között a Magyar Házban.

„Egy éve választottak meg az RMDSZ Tordai Szervezetének élére. Már akkor is úgy gondoltam, hogy mindent meg kell tennem a tordai magyar közösség érdekében. A magyar rendezvények a közösségünk megmaradását segítik. Nem várhatjuk azt, hogy a közösségünk magától erősödjön, tennünk is kell valamit ennek érdekében és úgy gondolom az ilyen rendezvények ezt segítik ”– nyilatkozta Csép Leylla, az RMDSZ Tordai Szervezetének elnöke, helyi tanácsos.








EZT OLVASTA MÁR?

X