Fatolvajok lőttek rá egy járőröző erdészre


-A A+

Szolgálata teljesítése közben támadtak meg és bántalmaztak egy erdészt a Máramarosi-havasokban, Cibó környékén. A Dragomérfalva  erdészeti hivatalának alkalmazásában álló erdészre két személy támadt rá, akik elvették tőle és el is sütötték a szolgálati fegyverét - közölte kedden az Agerpres hírügynökséggel a Máramaros megyei erdészeti igazgatóság szóvivője.

Mihai Leşan elmondta, hatósági közeg bántalmazása történt. Munkatársa, Grigore T. erdész járőrözés közben 25 köbméter, törvénytelenül kivágott fát fedezett fel egy út szélén. A szemrevételezés közben két személy érkezett a helyszínre egy rendszábtábla nélküli terepjárón, kiszálltak, az erdészt ütlegelni kezdték, elvették tőle szolgálati gépjárműjének kulcsait, valamint szolgálati fegyverét, amellyel kétszer az áldozat felé is lőttek, de nem találták el.

Mivel az incidens a hegységnek olyan térségében történt, ahol nincs mobiljel, az erdész nem tudott segítséget kérni. Az erdészeti kerület vezetője talált rá, ő riasztotta a rendőrséget. Az ütlegelések során Grigore T. több sérülést szenvedett, a borsai kórházban ápolják, állapota stabil. 

Az áldozattól elvett szolgálati fegyvert később megtalálták és átadták Borsa város rendőrségének. A Máramaros megyei erdészeti igazgatóság szóvivője emlékeztetett, hogy ez már a tizenhetedik alkalom, amikor agresszió éri a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság munkatársait. 
EZT OLVASTA MÁR?

X