Székelyföld is bemutatkozik a hétvégén a Romexpón


-A A+

Idén is közös standdal népszerűsítik Székelyföldet Hargita, Kovászna és Maros megye turisztikai egyesületei a február 22–25. között megszervezett bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron. A három megye egységes arculattal, ugyanakkor térségükre jellemző turisztikai ajánlatokkal teszi teljessé a székelyföldi idegenforgalmi kínálatot – közölte Hargita Megye Tanácsa.

Az intézmény által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás többnyelvű szóróanyagokkal és turisztikai ajánlatokkal lesz jelen, így próbálják a megyébe csábítani a román fővárosból a turistákat.

"A turisztikai vásárok segítenek céljaink elérésében, a vendégéjszakák számának növekedésében, ami hozzásegít  a vállalkozói réteg és ezáltal a térség gazdaságának megerősítéséhez. A megyei farsangbúcsúztató, a csíksomlyói pünkösdi búcsú, az Ezer Székely Leány Napja, a megyenapok, a Székelyföld Napok mind-mind olyan rendezvények, amelyekre érdemes ellátogatni és nem csak szemlélőjének, hanem aktív részesének is lenni. Élményt kívánunk nyújtani, ahogy tettük ezt legutóbb, amikor négy ország nagykövetét láttuk vendégül a megyei farsangbúcsúztató alkalmával" – nyilatkozta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Hozzátette, az Ifjúság Évében bevonták a Sapientia egyetem végzős turisztika szakos diákjait is, akiknek jó szakmai gyakorlat lehet mind a Romexpón, mind a március elején a Hungexpón részt venni és segíteni a megye népszerűsítésében.

A bukaresti nemzetközi turisztikai vásár csütörtöktől vasárnapig látogatható naponta 10 és 16 óra között a Romexpo területén (Bukarest, Bd. Mărăşti, 65-67. szám).
EZT OLVASTA MÁR?

X