Hulladékgazdálkodás: csak kielégítő tájékoztatás után fizet Csíkszereda


-A A+

Csíkszereda nem hajlandó befizetni a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodásért létrehozott fejlesztési társulásnak a 2017-es tagsági díját, mindaddig, amíg nem kapnak kielégítő tájékoztatást a projektről. A városi tanács péntek déli döntése értelmében a bő 65 ezer lej egyelőre a város számláján marad.

A Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Fejlesztési Társulás (ADI SIMD Harghita) február 7-én iktatott értesítésében arról tájékoztatta Csíkszereda Polgármesteri Hivatalát, hogy nem fizették be a társulásnak a 2017-es tagsági díjat. Ez az összeg 65 111 lejre rúg. A városi tanács pénteki ülésén – Szőke Domokos alpolgármester javaslatára – úgy határozott: nem is fizetik be a tagsági díjat mindaddig, amíg részletes tájékoztatást nem kapnak a projektről.

Az alpolgármester megjegyezte: kaptak ugyan tevékenységi beszámolót, de ez csupán formaság volt. Szőke úgy látja, csak akkor informálják őket, amikor fizetniük kell. A városvezetést érdekli, hogy milyen fázisban van a projekt, és mi történik a közeljövőben – fejtette ki Szőke Domokos.

Egyébként főként azért várnak el részletes és rendszeres tájékoztatást, mert a megyeszékhely többségi tulajdonában álló térségi hulladékgazdálkodó, az Eco-Csík Kft. – amelynek egyébként a megyei tanács is résztulajdonosa – érdekelt a projekt több várható kiírásában is. A szolgáltatókat, működtetőket közbeszerzés útján választják majd ki, erre a licitre készítenék fel időben a céget.








EZT OLVASTA MÁR?

X