Szombaton kezdődik a VI. Jogász Esettanulmány-verseny döntője


-A A+

A 2013-ban indított országos szintű Jogász Esettanulmány-verseny első szakaszán 46 ifjú jogász mérte össze tudását, szombaton pedig a döntő kezdődik.

A versenyzők évfolyamonként két jogesetet, elsőéven alkotmányjogi és polgári jogi, másodévtől negyedévig büntetőjogi és polgári jogi esetet oldottak meg négy nap alatt. Idén 24 hallgató jutott a döntőbe, ahol szombaton 9 órától szóban is bemutatják megoldásaikat a gyakorló jogászok előtt.

A nyolcperces román nyelvű bemutatókat a zsűritagok kérdései követik, amelyek magyarul és románul is megfogalmazódhatnak. A szakmai készségek fejlesztésén túl, a legtehetségesebb diákok szakmai gyakorlatokban, szakkönyvekben és pénzdíjakban
részesülnek, az összdíjazás értéke meghaladja a 5500 lejt.

További részletekért a Facebook-eseményt vagy a Jogász Esettanulmány-verseny közösségi oldalát érdemes meglátogatni.

A Jogász Esettanulmány-verseny szervezője a Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium. Szakmai partner az Erdélyi Magyar Jogászok Társasága, továbbá Azzola Katalin, Bányai József, Gáspár Szilágyi János, Kádár Hunor és Székely János ügyvédek, illetve Varga Attila alkotmánybíró. Főtámogató a GDPR Akadémia. Kiemelt támogató a Markó & Udrea Ügyvédi Társaság és Gogolák H.
Csongor ügyvéd. Támogató Székely Csaba ügyvéd és a Magos & Magos Ügyvédi Társaság. Partner a Reményik Sándor Galéria. A döntőnek helyszínt szakmai partnerként a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara biztosít.








EZT OLVASTA MÁR?

X